pi

Kära lilla pi får man inte glömma!

Som den mattenörd jag är tänkte jag kasta ut två av mina bästa tips. Dessa har hjälpt mig klara av första och en bra bit in på andra året av Chalmers. Jag är emot att ”fuska” men anser att man ska underlätta så mycket som möjligt för sig!

Först ut är Wolfram Alpha. Det är i stort sett allt du behöver för att lösa derivator, diff-ekvationer med mera! Bara tryck in uppgiften och låt programmet göra magic!

Mitt andra tips är en grym Youtubekanal. Khan Academy heter den och han som driver den är typ ett Geni. Kanalen har blivit allt större på senaste och han har varit med i olika medier. I början var det strikt matte/fysik/kemi och liknande, men idag gör han videor om allt möjligt.

Nedanför är en riktig klassiker.

Tack vare hans videor kunde jag lättare ta mig genom den första hösten på Chalmers som är matteintensiv. Missförstå mig rätt jag älskar matte, men jag är inget geni och behöver ju redskap för att lära mig snabbt och lätt.