Tempot i skolan är riktigt högt nu. Det är ”den tuffaste perioden på hela utbildningen”. Dock har vi hört det typ 2-3 gånger tidigare. Och jag känner på mig att vi kommer att få höra det igen… Det är alltid de som är 1-2 år över oss som säger detta. Sammanfattningsvis kan man väl säga att alla perioder är jobbiga. Eller nja, vissa är faktiskt helt ok. Så länge det är mycket matte i kurserna är det inga problem för mig och bara kul, men när det blir lite andra saker kan jag få svårt med motivationen. Jag verkligen bävar för när vi ska lösa miljökunskap etc. Jag är absolut för en bättre miljö med allt vad det innebär, men just att plugga det är inte min grej. Allt som är åt samhällsvetenskaps och humanist hållet har jag svårt för. Jag vill ha raka rör, 1+1=2 och så vidare. Jag vill inte att rätt svar ska vara oklart eller tvetydigt.

Det värsta var när jag pratade med en extra arbetare på jobbet. Han pluggade nån sorts språk utbildning på GU och under senaste kursen hade eleverna frågat läraren om vad kursen egentligen handlade om. Efter flera minuters pratande sammanfattade han med att han inte visste… Jag hade helt klart fått panik i det läget, haha.

I varje fall, just nu läser vi el och reglerteknik plus materialteknik. Inom elen är det lite matteräknande, men inom materialtekniken är det inte det. Där är det mer förståelse och grafer typ. Det tycker jag är sisådär tyvärr. Jag tycker iof att materialteknik i sig är kul så det fungerar i alla fall.

Träning!!!

Jag ska strax iväg och gymma lite och ikväll tänkte jag springa en runda på 3 km. Jag har nyligen köpt en viktväst som jag tänkt använda för att öka intensiteten under löpningen. Jag gillar inte att springa sakta och länge utan gillar korta intensiva rundor. Ofta när jag springer mina korta intensiva rundor så blir mitt flås det som hindrar mig. Jag blir typ inte det minsta trött i ben eller muskler. Så fick ett tips om att springa med en viktväst av en kompis. Jag passade på att köpa en viktväst på 30 kg, då kan jag även ha den till gymmet tänkte jag. Till exempel när jag kör chins och dips. 10 eller 20 kg hade nog räckt för chins, men när jag kör dips vill jag ha mer vikt! 30 kg räcker för det mesta i alla fall, eventuellt behöver jag mer första settet om jag kör lågrep.