Hoppas ni uppskattade mina två senaste mattetips jag delade med mig av för ett tag sen. Jag har tyvärr inte haft tid att uppdatera något sen dess, fullt upp både i skolan, på jobbet och hemma!

Mycket i skolan

Vi har haft en tuff period igen, ”den tuffaste perioden på hela utbildningen” säger många men det har man ju hört förut… I varje fall har vi haft två grupparbeten som innehållit både duggor, seminarier och muntliga presentationer. Jag verkligen hatar att prata inför klassen, men det positiva är att man inte behöver göra en lika utförlig rapport.

Den kommande utmaningen är en tung tenta nästa torsdag, sen blir det lugnt i åtminstone 2 veckor, riktigt skönt och jag verkligen längtar.

Träningen

Mitt promenadband!

Min bloggtitel var kanske lite konstig denna gång, men lugn, jag ska förklara 🙂 Som jag nämnt gillar jag att springa och röra på mig och använder bland annat en viktväst. Men jag gillar även att promenera, speciellt när jag främst vill tappa lite kilon (vilket är mitt mål just nu). Därför har jag nyligen köpt ett så kallat promenadband, modellen heter Viking Sport. Jag funderade såklart även på att köpa ett löpband, men de är så oerhört dyra så nöjer mig med detta promenadbandet. Dock kan jag springa lite lätt på det, bara att det slits lite extra.

I alla fall, jag har inrett bandet med ett högt bord, så jag kan gå på det i lagom hög fart samtidigt som jag pluggar matte, eller något annat. Riktigt gött är det faktiskt, kombinera nytta med nytta så att säga 🙂 Jag går även på bandet när jag kollar på TV, lyssnar på musik, podcasts eller ljudböcker, kan starkt rekommendera det!

Mitt extrajobb

Vet inte om jag nämnt det, men jag jobbar lite extra på Coop Forum där jag tar hand om inleveranser. Det har varit extremt mycket att göra nu kring jul och högtider då folk verkligen handlar som galningar. Eftersom jag bara jobbar extra är det inget krav på mig att jobba mycket, men tackar jag nej för ofta när chefen frågar är ju risken att han letar upp någon annan som vill jobba mer… Så jag ställer upp nästan varje gång. Men när det varit riktigt mycket i skolan har jag försökt komma på någon bra ”vit” lögn för att inte verka för ointresserad. Jobbet är ganska tråkigt och absolut inget jag vill syssla med i framtiden, men som fattig student behövs det ju lite extra i kassan.

Mitt drömjobb är som analytiker på ett större konsultbolag. Jag vill använda och utveckla matematiska algoritmer som löser komplexa problem. Jag har även sneglat lite på börsmarknaden, kanske främst då för det kan vara så galet bra löner där. Det hade varit riktigt häftigt att vara börsanalytiker på Wall Street 😀 Men först ska jag gå klart min utbildning, sen får vi se!